2020-07-15T09:04:09+02:00 15. јула, 2020. 09:04 |

Спрема се јуриш на „Запад“

Српска лига „Запад“ прекинута је након другог пролећног кола због Ковида-19. Фудбал је у Пожаревцу, као и све дуге спортске активности, замро. После дуге паузе, те активности су покренуте, па је и легендарни фудбалски клуб Пожаревца, Млади радник 1926 у пуном тренажном процесу.

На слици: Карановић, Бојатовић и Јовановић


Спортски директор клуба Војислав Бојатовић, некадашњи голгетер са Вашаришта, са оптимизмом најављује наредне активности.

-Играчи су са радошћу дочекали почетак припрема јер су се ужелели фудбала. Велика пауза је штетно деловала на све нас. Фудбал је нераскидиви део живота сваког фудбалера. Била је зимска пауза, па потом неиграње због Ковида -19, фактички пола године је састављено без лопте. Мада су играчи самостално тренирали, треба се постепено вратити у систем тренажног процеса и ту ће бити потешкоћа.Трудили смо се да играчки кадар остане исти, а појачања ћемо у ходу прихватати, каже Бојатовић.

Млади радник 1926 је зимус био на заједничким припремама, али ванредно стање није дозволило да се тај рад искаже у пуном сјају.

-Одрадили смо изврсне припреме у Охриду и након два кола првенство је оправдано прекинуто због више силе. Сада крећемо са новим еланом и новим аспирацијама у Српској лиги „Запад“. У ствари, ми очекујемо позитивну одлуку да се наша лига задржи у истој бројчаној формацији као што је била у прекинутој сезону 2019/20. У том смислу уложићемо максималне напоре да побољшамо финансијско стање како би достојно репрезентовали град Пожаревац у трећем рангу такмичења.

На Вашаришту се интензивно ради, организују се два тренинга дневно.

-План мора да се испуни. На располагању имамо 25 играча. Приcтигла су и прва појачања: Ненад Станић, штопер из Смедерева, Игор Мијовић из Хонг Конга, Његош Дрецун из Слоге 33 из Петровца на Млави, Петар Петковић из рабровског РСК-а, Алекса Марковић из београдске Локомотиве и бонус Марко Крстић из ОФК Београда.

Дошло је до промена и у стручом штабу.

-Поред шефа струке Жарка Јовановића, који наставља са даљим радом, за првог помоћника, уместо Горана Стокића ангажовали смо нашег бившег играча и капитена Бојана Карановића, који је завршио каријеру у дресу Младог радника, а уместо досадашњег тренера голмана Владана Радаче, са чуварима мреже ради Дејан Ранковић, каже Бојатовић.

Текст и фото: Р. Сандић