Испред платоа  Пословнице „Путник“  у Пожаревцу прва група пензионера  кренула је на десетодневни опоравак у Сокобању. Одмараће се бесплатно а и превоз је о трошку Фонда пензијског и инвалидског осигурања. Користиће пун пансион у једном  од сокобањских хотела. Расположени су и задовољни због тога јер са пензијом коју имају, то сигурно себи не би могли да приуште. Овако имају могућност да  десет дана уживају у понуђеним третманима и терапијама и да константно  за то време  буду под лекарском контролом. 

     -По одлуци Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Општинска организација пензионера по месним заједницам сачинила је ранг листу оних са најнижим пензијама. Предност на листи имају они који до сада ни једном  нису на овај начин користили бањско одмарање и лечење, сазнајемо од председника Општинске организације пензионера Пожаревац  Љубомира Шарића,  који је са члановима Одбора дошао да испрати путнике.

     Новина у овој години је измењена динамика организованог коришћења одмора у бањама. Сада је ситуација таква да се сви одласци морају искористити до краја септембра, а не у новембру и децембру како је то било ранијих година. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content