Носилац листе Српске странке Заветници за републичке изборе Милица Ђурђевић Стаменковски са сарадницима посетила је град Пожаревац где је указала на значај развоја домаће пољопривреде, а акценат је ставила и на успостављање сарадње са српским расејањем.

-Ми ћемо одмах по уласку у Народну скупштину предложити да у наредном сазиву српско расејање добије један број посланичких места у парламенту, како би они тамо изнели своје планове на који начин могу да се више и боље укључе у привредни, економски, политички, друштвени и културни живот матице. На самом врху наше посланичке листе налази се кандидат из Пожаревца што најбоље показује колико је нама стало до Пожаревца и браничевског округа и колико смо се трудили да сваки округ и сваки регион у Србији једнако представимо. Желимо да дамо тим људима прилику да се и њихов глас чује у Народној скупштини и да они проговоре о свим питањима и проблемима са којима се људи у овом округу суочавају. Нама је познат потенцијал браничевског округа и знамо да је овај крај познат по повртарству и воћарству, али исто тако знамо колико је дуго занемариван и колико је уништавана пољопривредна производња на овим просторима, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је поручила да су се преварили они који мисле да ће успети да спрече улазак Заветника у Народну скупштину.

-У историји модерног српског парламентаризма ми смо једина странка чија је листа два месеца после првобитног проглашења оборена. То показује да се наши политички опоненти плаше наше снаге, да страхују од све веће подршке коју Заветници уживају широм Србије и да су покушали свесни да не могу да нас зауставе на дан избора, да то учине пре самих избора. Преварили су се у томе, јер су нам само дали још већу снагу, још већу одлучност и истрајност, мотивисали наше чланство и све оне људе који су препознали ту неправду охрабрили да нам се придруже. Ми смо се вратили јачи, одлучнији, храбрији, предали смо поново више од 11.000 потписа грађана Србије и наша изборна листа је проглашена. Вратили смо се у изборну трку да говоримо о економском патриотизму, да говоримо о домаћој привреди, српском сељаку, младим људима који не желе да напусте Србију, да говоримо о Косову и Метохији, али и о свим другим значајним српским државним, националним и виталним интересима и да једноставно вратимо институције у руке народа. Очекујемо да ћемо уласком у парламент покренути суверенистичку снагу и да ће Заветници заиста бити једно право освежење, с обзиром на то да људи који су део нас имају чисте биографије и часне намере, закључила је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Кандидат за народног посланика из браничевског округа Владимир Видић је истакао да ће се Заветници уколико уђу у парламент залагати за покретање и развој пољопривреде и индустрије, које су како је он рекао замрле на овом подручју, као и за већа улагања у инфраструктурне пројекте.

Share.

Comments are closed.

Skip to content