Промотивни караван Српског покрета „ Двери“, под називом „Ослобођење”, који широм Србије промовише идеју бојкота предстојећих парламентарних и локалних избора обишао је Пожаревац.

Иван Костић потпредседник „Двери“ и народни посланик у Скупштине Србије, истиче да међународна заједница притиска опозицију да изађе на изборе, иако то значи кршење демократских начела на којима је заснована Европа.

Он истиче да они који заступају породичну и политику очувања националних интереса морају доћи на власт у Србији, јер  је „немогуће да Србију после тридесет година воде исти људи који су урушили економски и национални интегритет земље“.

-Сматрамо да само бојкот може да донесе промену система у Србији. Потребни су нам људи који ће имати снаге, моралне воље и самопоуздања да промене систем, а то једино могу да ураде људи који никада нису били на власти, истакао је Костић и додао да политички програм „Двери“ првенствено потенцира националне  српске интересе.

Двери су у центру града прикупљали потписе грађана против актуелне мигрантске политике, а Костић је Пожаревљане упознао са ставовима „Двери“ о овом актуелном питању.

-Србија је на том пољу изузетно лоше поступала протеклих пет година. Имамо податак из Министарства унутрашњих послова да је 620 хиљада људи изразило жељу да добије азил у Србији. Ми као озбиљан хришћански  народ нисмо против доласка људи у Србију, ту смо да заштитимо старе особе, жене и децу, али нисмо за то да људи без докумената улазе у Србију. На северу Баната, у селу Мајдан, видели смо шта мигранти раде, како уништавају усеве, пале куће, а локално становништво нема никакву помоћ, рекао је Костић.

И.Р.

.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content