2020-07-14T21:50:00+02:00 14. јула, 2020. 21:00 |

ССП Пожаревац тражи одговоре Градског штаба за ванредне ситуације

Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу полазећи од забринутости и недоумица грађана који нам се свакодневно јављају, овим путем Градском штабу за ванредне ситуације поставља следећа питања:

 

 


  1. Да ли ће се после више од четири месеца од проглашења епидемије изазване вирусом COVID 19 у Србији неко обратити грађанима Пожаревца испред Градског штаба за ванредне ситуације, са прецизним статистичким подацима о броју оболелих и преминулих на подручју Града Пожаревца ,као и информацијама о предузетим мерама и тренутној епидемиолошкој ситуацији у граду ?

  2. Да ли ће се Градски штаб за ванредне ситуације обратити грађанима Пожаревца са прецизним подацима о утицају пожара који се десио 02. јула ове године у фабрици ,,Ecolux Recycling See“ на животну средину, односно на живот и здравље људи ? Питање квалитета ваздуха на овом подручју нарочито добија на значају, ако се има у виду и то да према извештају који је недавно објавила мрежа CEE Benkvoč (CEE Bankwatch Network) ,само Термоелектрана Костолац Б емитује више сумпор-диоксида него што је дозвољено за цео регион.

  3. Да ли је Градски штаб за ванредне ситуације донео одлуку о мерама за ублажавање економских последица пандемије корона вируса на локалу (још једном подсећамо да је Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу још 14. априла 2020.године саопштио предлог мера за ублажавање економских последица пандемије на локалу https://ssp.rs/sedam-mera-za-pozarevac/) ?

  4. Да ли ће се и када објавити резултати контроле квалитета пијаће воде и да ли ће се нормализовати водоснабдевање друге и треће висинске зоне, како би се становницима ових подручја којима се у вечерњим сатима вода искључује пре свега омогућило редовно одржавање личне хигијене у условима пандемије ?

Градски одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу овом приликом изражава захвалност и подршку комплетном медицинском и немедицинском особљу пожаревачке болнице која је од недавно прешла у ковид систем.