Поводом апела упућеног грађанима из ЈКП „Водовод и канализација“ Пожаревац да рационално троше воде с обзиром на то да је током летњих дана водоводни систем пренапрегнут због прекомерне потрошње, саопштењем за јавност огласио се Главни одбор Странке слободе и правде Пожаревац.

 -Као одговорна политичка организација сматрамо да је важно рационално трошити ресурсе, а нарочито воду.Такође се залажемо и за принцип да јавни функционери својим одговорним и законитим понашањем морају дати пример грађанима, наводи се, поред осталог  у саопштењу у коме се скреће пажња на поједине улице у граду у којима се „већ дуже време одливају велике количине воде из, претпостављамо напуклих цеви, због чега настају велики губици у води, наводе из ССП уз захтев да се у овом предузећу почне да размишља и управља  рационално, домаћински и одговорно.

Главни одбор ове странке сматра да је у ВИК-у запослено више људи него што Закон о буџетском систему дозвољава и да је у питању партијско запошљавање…Забринутост постоји и због тога што је ово предузеће две године плаћало висок закуп пословног простора да би однедавно вратило благајну у старе просторије, наводи се у саопштењу.

Странка слободе и правде Пожаревац на крају констатује „да су  грађани свесни да иза проблема са недостатком воде у летњим месецима стоји дугогодишњи немар. Отуда је домаћинско и одговорно управљање јавним добром, уз увођење професионалног менаџмента, један од кључних принципа за који се у свом политичком деловању залаже Странка  слободе и правде“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content