Представници Градског одбора Странке слободе и правде обратили су се јавности саопштењем у којем постављају питање шта се дешава са обећањем датом радницима костолачких предузећа  издвојених из ЕПС-а  о враћању у Електропривреду.          

Градски одбор ССП подсећа да су 2005. године, за време мањинске владе коју су чинили ДСС, Г17+, СПО и НС, уз подршку СПС-а, у поступку реструктурирања Електропривреде Србије поједина предузећа издвојена из ЕПС-а, као споредне делатности. Тиме су и запослени у овим предузећима изгубили статус радника ЕПС-а.

-Раднике ових предузећа посетила је 2013. године тадашња министарка енергетике Зорана Михајловић и том приликом је истакла да ће СНС испунити обећање дато у предизборној кампањи, те да запослени у Приму и Геораду немају разлога да брину за своја радна места, јер ће сигурно ући под окриље ЕПС-а. Уместо обећаног, уследиле су године несигурности, стављање ових предузећа на продају од стране Агенције за приватизацију, учестали протести радника, знатно ниже плате, нестабилност и свакодневна брига запослених за своја радна места, који у намери да остваре своја права данас ступају и у штрајк глађу. Насупрот обећаном ЕПС се сада трансформише у акционарско друштво, вредност му је значајно смањена, уследило је даље сужавање надлежности овог предузећа, а радници издвојених предузећа се налазе никад даље од враћања у систем ЕПС-а.стоји у саопштењу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content