2021-03-24T19:39:19+01:00 25. марта, 2021. 08:20 |

„СТИГ“ посвећен Витезовићу и Андрићу

Нови број Часописа за књижевност, уметност и културу „Стиг“ у издању Центра за културу општине Мало Црниће, посвећен је Миловану Витезовићу и Радомиру Андрићу, познатим српским писцима. Милован Витезовић је актуелни, док је Радомир  Андрић почасни председник Удружења књижевника Србије.Поред радова поменутих писаца у часопису су објављени и текстови Зорана Глушчевића, Ђ. Шушњића, Петра Волка, Владе Булатовића Виба, Александра Илића, Љубивоја Ршумовића, Мирослава Егерића, Марка Недића, Павла Ивића, Ратка Димитријевића, Владете Јеротића, Љубомира Симовића, Бранислава Петровића, Бранка Ћопића, Христе Георгијевског, Спасоја Шејића, Драгана Мраовића, Слободана Стојановића, Николе Милошевића, Душана Јовановића, Петра Пајића, Милисава Миленковића, Бранислава Вељковића, Јарослава Резњика… 

Часопис СТИГ је доказ да је писана реч неуништива и да ниче свуда где се посеје – широкогрудо, племенито, храбро, топло и са пуно љубави. 

Овај број часописа највећим делом припремио је и уредио недавно преминули књижевник Милисав Миленковић, који је и први уредник и један од оснивача „Стига“.

З.Стојановић