Банка Поштанска штедионица обележила је стогодишњицу постојања и непрекидног рада. 

На свечаности приређеној у Народном позоришту у Београду, велики јубилеј и успешни резултати које Банка остварује били су повод за још једно подсећање на традиционалне вредности које одликују Банку Поштанску штедионицу дуже од једног века, све време водећи бригу за сваког клијента, државу и друштво, као најважнију мисију.

Председник Извршног одбора Бојан Кекић истакао је да је континуирани раст, који Банка Поштанска штедионица последњих шест година бележи у свим сегментима, темељ пословања и у новом веку Банке.

– У циљу обезбеђивања доступности наших производа и услуга што ширем кругу клијената, уз слоган „Још ближе вама“, ширили смо и нашу пословну мрежу. Отворили смо више од 100 нових експозитура и самосталних шалтера и увели у рад мобилне експозитуре. Свих ових резултата и континуираног раста не би било без тимског рада Скупштине, Управног и Извршног одбора Банке, а пре свега запослених и наших клијената. Као круна рада и залагања свих 2.600 запослених, Банка је ове године одликована Сретењским орденом другог степена за нарочите заслуге и постигнуте резултате у јавним и привредним делатностима, а поводом 100 година постојања“, рекао је том приликом Бојан Кекић и поручио:

– Ово је тек првих 100 година Банке, тек један век постојања, одговорности и сигурности. Поставили смо добре темеље за сигурнију и бољу будућност. Уласком у 101. годину Банка шаље јасан сигнал да ће у наредном периоду наступати још стабилније и јаче. Наша обавеза као државне банке са јасно артикулисаним државним интересом је да будемо излог државе, у којем се види колико лепих и добрих услуга грађанима може да буде пружено и колика је сигурност свакога ко у њу крочи.

У хронологији Банке Поштанска штедионица много је датума на које је, од оснивања 1921. године до данас, ова финансијска институција писала историју своје модернизације и развоја, али и домаћег банкарства, увек на добробит клијената. Гости у Народном позоришту имали су прилику да заједно са уметницима на великој сцени путују кроз цео један век у којем је Банка пословала и опстала.

Банка Поштанска штедионица шесту годину заредом остварује позитивне резултате: добит, континуирани раст билансне суме, кредитног портфолија и депозита. У периоду од 2016. до 2022, билансна сума је више него дуплирана, кредитни портфолио повећан је готово пет пута, док су укупни депозити увећани више од 2,5 пута.

Поводом века постојања и рада Банке Поштанска штедионица, уручена су и специјална признања – јубиларни златник Банке за изузетан вишегодишњи допринос развоју, успешном пословном резултату и друштвеној промоцији Банке.

Share.

Comments are closed.

Skip to content