Стонотениски клуб „Пожаревац“ основан је 2008. године, а само три године касније успео је да уђе у Супер лигу и као супрелигаш плови већ десет година.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић заједно са сарадницима, чланом Градског већа Миланом Јовићем и председником Спортског савеза Златаном Костићем, посетио је синоћ седиште пожаревачког клуба у Топличиној 32 и том приликом упознао се са његовим радом и функционисањем.

Павловић је истакао да је Стонотениски клуб спортски бисер Града Пожаревца. Сматра да овако успешне клубове треба обилазити редовно и пружати им подршку.

-Још једна ствар која ме радује је што је члан Стонотениског клуба и дете са хендикепом које је кроз рад са тренерима доста физички узнапредовало и вечерас одиграло меч са мном. Похвалио бих овом приликом сву децу која се баве овом врстом спорта. Млади се кроз тренирања у спортским клубовима друже, физички и психофизички развијају, резултат би требало да им буде приоритет на крају. Град Пожаревац одувек је помагао спортске клубове чији су чланови деца са територије Града Пожаревца. У развој спорта улагаћемо и убудуће. Због тренутне епидемиолошке ситуације и поред мањка средстава, у ове сврхе определили смо више средстава него ранијих година. Здравље и социјализација деце су нам јако важни, нагласио је Павловић.

Председник Стонотениског клуба „Пожаревац“ Небојша Крстић напоменуо је да се овај клуб припрема за даљи ток сезоне који се наставља крајем септембра. Према његовим речима, ове године из градског буџета, за Стонотениски клуб издојено је 2,5 милиона динара.

Крстић ће осврнуо и на највећи успех који је овај клуб остварио током тринаестогодишњег рада.

-Током 2014. године остварили смо највећи успех, када смо одиграли финале плеј офа за првака државе у стоном тенису. Нажалост финале смо изгубили, несрећно, али надамо се да ћемо имати прилику да се покажемо и остваримо што бољи резултат, рекао је председник Стонотениског клуба „Пожаревац“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content