2021-04-07T14:25:47+02:00 7. априла, 2021. 14:25 |

Странкa слободе и правде: Ковид засенио друге болести

Странка слободе и правде издала је саопштење поводом 7. априла, Светског дана здравља. У саопштењу се наводи да је здравље најчешће помињана тема у протеклој, али и овој години.

-Пандемија ковид 19 је само један од фактора који је утицао да јасније увидимо колико нам је здравље угрожено. Никада као ове године није било теже издвојити и бавити се једном темом, како би се утицало на унапређење здравља. Много је времена пропуштено у едукацији становништва о значају вакцинације. Давање медијског простора некомпетентним лицима да промовишу за и против је довело до збуњености грађана. Јединствени кол центар је могао да послужи да  појединац добије препоруку и савет о типу вакцине коју треба да добије.

Многе болести су  занемарене  услед појаве ковида. Проблем имају не само хронични болесници, него и сви они који имају новооткривену болест. Капацитети у здравственим установама које збрињавају кардиолошке, хируршке, онколошке пацијенте као и медицинско особље које ради са њима испод су сваког минимума, стоји између осталог у саопштењу Странке.