Иницијативни одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу поставио је путем саопштења  Градском штабу за ванредне ситуације следећа питања:

  1. Када ће се реализовати одлука Градског штаба за ванредне ситуације донета пре готово месец дана о додели пакета помоћи пензионерима са најнижим примањима и незапосленим лицима?
  2. Када ће се испред Градског штаба за ванредне ситуације неко обратити грађанима Пожаревца са прецизним статистичким подацима и информацијама о предузетим мерама, а поводом навода највиших државних истанци да је Пожаревац ново жариште корона вируса?
  3. Да ли је Градски штаб за ванредне ситуације донео одлуку о мерама за ублажавање економских последица пандемије изазване корона вирусом? Подсећамо да је иницијативни одбор Странке слободе и правде у Пожаревцу још 14. априла 2020.године саопштио предлог мера за ублажавање економских последица пандемије на локалу.
  4. Зашто на почетној страници званичног сајта Града Пожаревца осим броја телефона путем кога се стара лица могу обратити за помоћ није истакнут и број телефона путем кога се заинтересовани грађани могу пријавити за учешће у волонтерском сервису града и пружању помоћи старим лицима за време пандемије, обзиром на то да се на овај начин ствара сумња да се градски волонтерски сервис користи за страначку промоцију владајуће политичке организације?
  5. Да ли је Градски штаб за ванредне ситуације обезбедио заштитну опрему,хигијенска и дезинфекциона средства у довољним количинама како се не би угрозили безбедност и здравље деце и запослених у градској предшколској установи, имајући у виду изнете информације да епидемиолози планирају у наредном периоду отварање вртића, а како овакву одлуку у тренутку када буде званична не би дочекали неспремни?
  6. Да ли је успешно спроведена јавна набавка за системску дезинсекцију на подручју града Пожаревца, како би се ове године обезбедило благовремено запрашивање комараца на подручју града и омогућило грађанима Пожаревца да након изолације, када се за то стекну услови несметано проводе време на отвореном?
Share.

Comments are closed.

Skip to content