У саопштењу пожаревачког одбора Странке слободе и правде, уз критику изостанка грејне сезоне, наглашавају да је тиме прекршена градска Одлука о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, сходно којој грејна сезона у Пожаревцу почиње 15. октобра.

Истичу да препорука Владе РС није обавезујућа, тако да је Влада у овом случају са себе скинула сваку одговорност и додају:

– Скупштина града, једина која може према препоруци Владе да измени наведену Одлуку и тиме одложи грејну сезону, то није учинила, нити је уопште расправљала по том питању. Према томе, 15. октобра је према слову закона морала да отпочне грејна сезона у Пожаревцу. Насупрот томе, Пожаревљани су се јутрос пробудили у хладним становима, децу су сачекале хладне школе и вртићи, болесне хладна болница, а грађане који већ плаћају грејање следећег месеца ће дочекати енормни рачуни за струју коју ће потрошити да би се током ноћи угрејали.

Даље у саопштењу, ГО ССП Пожаревац, поставља питања градоначелнику Пожаревца:

– Kо је одлучио да без одлуке Скупштине града одложи почетак грејне сезоне и ко је на тај начин одговоран за кршење Одлуке о условима и начину снабдевања топлотном енергијом? Шта ћете тим поводом учинити? До када ово противправно одлагање траје, односно када грађани могу очекивати редовно снабдевање топлотном енергијом? Kако ће грађанима бити надокнађена штета за плаћену, а неизвршену услугу? Због чега већ три године није расписан јавни конкурс за избор директора ЈП „Топлификација“ и када ћете то учинити?

Share.

Comments are closed.

Skip to content