За среду, 27. март, председник Скупштине општине Жабари Дејан Адамовић заказао је треће заседање локалног парламента. Одборници ће разматрати 18 тачака дневног реда.

            Поред првог овогодишњег ребаланса буџета, на дневном реду наћи ће се и извештај о раду Комисије за враћање земљишта за 2023. годину, прва измена и допуна годишњег програма одржавања, уређења и изградње комуналне инфраструктуре и објеката јавне намене за 2024. годину.

            Такође, разматраће се извештај о раду за прошлу годину и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2024. годину, реализација годишњег програма одржавања, уређења и изградње комуналне инфраструктуре и објеката јавне намене за 2023. годину, извештај о реализованим јавним набавкама и извршеним уговорима у протеклој години.

Иван Раденковић, Дејан Адамовић и Игор Чолић

            У наставку седнице биће речи о извештајима о раду за прошлу годину Центра за културу „Војислав Илић Млађи“, Предшколске установе „Моравски цвет“, Центра за социјални рад и Туристичке организације, а биће представљен план и програм рада ове установе за 2024. годину. Одборници ће разматрати и предлог решења о оснивању Одбора за друштвено – економски развој, привреду и финансије, годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за подручје општине Жабари за текућу годину, као и измену и допуну одлуке о организацији рада доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији општине Жабари.

            Пре одборничких питања, одборници ће се изјаснити о предлогу решења о разрешењу и именовању вршиоца дужности директора Народне библиотеке „Проф. др Александар Ивић“ Жабари.

                                                                                                                                    Д. Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content