Према вишедеценијској традицији, другог дана маја у Љубичеву и оближној Моравској лагуни у организацији Центра за културу Пожаревац и Града Пожаревца одржавају се две велике забавно музичке манифестације.  

На простору Брника, преко пута Ергеле у Љубичеву од 11,00 часова приређује се традиционални Мајски уранак. На позорници ће се током дана смењивати чланови културно уметничких друштава међу којима су учешће потврдили фолклорци из Брадарца, Бубушинца, Кличевца, Живице, Пољане, Ћириковца,  Кленовника, Острова, Петке, Старог Костолца, Пругова, као и КУД-а „Костолац“ и Градског ансамбла народних игара и песама Пожаревац, док ће недалеко од позорнице били постављени занимљиви садржаји намењени најмађима.

Тачно у подне на Моравској лагуни почиње 38. Мајска гитаријада. И овогодишња манифестација подељена је у три сегмента: такмичарски, ревијални и концерт специјалних гостију. У такмичарском делу публици и жирију који предводи Бане Локнер, рок критичар представиже се  “Jamsexshn” Пожаревац, “Зној” Панчево, “Wildheart” Београд, “Hazel” Ниш  и “Bob Rock” Јагодина.  Ревијални део отвара прошлогодишњи победник бенд “Алеја великана” из Београда уз које ће свирати “Les Gigantes & пријатељи” (Мата, Љуба и Марко) и “Г(л)асови из унутрашњости”. Специјални гост је позната група из Новог Сада “Atheist Rap”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content