Како је на конференцији за медије најављено, Руски дом и Центар за културу Пожаревац приредиће сутра концертни спектакл „Ускршњи поклон деце Русије деци Србије“ ансамбала „Волшебники двора“ и „ТМТ Щелкунчик“.

„Волшебники двора“ је совјетска и руска вокална група младих уметника. Њени чланови су победници такмичења „Јутарња звезда“ на ОРТ-у (1999, 2000), као и учесници „Јуниорске Евровизије“ у Белгији (2005) и на Кипру (2008).

„ТМТ Щелкунчик“ је дечији театар игре и музике који је до сада победник на преко 160 руских и међународних такмичења у Москви, Санкт Петербургу, Јекатеринбургу, Владимиру, Иарославлу, Њемачкој, Италији, Француској, Бугарској, Кини…  Светски су шампион у плесним представама. Добитници је 40 Гранд При награда, финалисти такмичења Junior Eurovision и New wave.

Игра и песма будућих позоришних и балетских звезда Русије намењен првенствено најмлађим Пожаревљанима почиње сутра (уторак, 30. април) у 18,00 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац док је улаз бесплатан. Пријатељи концерта су Пољопривредна школа са домом ученика“ Соња Маринковић“ Пожаревац и „ARRIVA“ Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content