IMG_8303Као што је то било и од почетка културног лета, и наредних дана Пожаревљане очекују занимљиви културно забавни садржаји који се сваке вечери приређују у централним градским улицама, као и на платоу Центра за културу Пожаревац.

Вечерас на Градском тргу од 19,00 концерт спортског плеса приредиће чланови Клуба „Ројал денс“, док у четвртак 27.јула на Летњој сцени Центра за културу Пожаревац гостују глумци  Дејан Цицмиловић и Наташа Марковић, који ће се пожаревачкој публици представити „Коштаном“. На истом простору вече касније од 21,00 може се погледати филм „Ови дани“, италијанског редитеља Ђузепеа Пичионија. Занимљиво је да у овом остварењу коју је видела и публика овогодишњег ФЕСТ-а једну од важних улога тумачи Мина Ђукић, млада српска редитељка. Мало касније, у 22,00 сата,  на простору између градског трга и улаза у улицу Стари корзо биће приређен поп-рок концерт.

                 Субота, 29.јул је дан када у оквиру летњег програма своју презентацију има „Urban Stream“  – како је најављено – фолклорним програмом који се одржава од 19,00 до 21,00 сат на градском тргу. На истом простору и у исто време, сутра вече Спортско-рекреативна асоцијација приређује већ традиционалну и веома посећену акцију „Вежбом до здравља“ у коју се могу укључити сви који то желе. Понедељак, последњи дан јула време од 18,00 до 22,00 сата на Градском тргу припашће Сашки и дружини, који и овај пут организују уличне перформансе.

          Не треба заборавити да културно лето Пожаревца сваке вечери употпуњују и својим радовима улепшавају чланови ликовних удружења, који дуж Табачке чаршије приређују ликовне радионице и занимљиве изложбе.

 

                                                                                                                                    В. Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content