Završetak radova na uređenju parka u sastavu gazdinstva JP „Ljubičevo“ ozvaničen je protekle srede, u predvečerje ovogodišnjih LJKI, na prigodnoj svečanosti na kojoj je javnosti i mnogobrojnim gostima predstavljen prelep prostor sa puno cveća, zelenila i izgrađenom fontanom u parkovskom središtu. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, među kojima su bili narodni poslanik Žarko Pivac, načelnik Braničevskog okruga Goran S. Petrović, predsednik Skupštine grada Požarevca Miomir Ilić, direktori javnih preduzeća, privrednici…

Po rečima direktora JP „Ljubičevo“, dr vet. med. Vladana Jankovića, park je u novom sjaju zablistao, upravo zato da bi svi naši sugrađani, ali i turisti koji posete Ergelu Ljubičevo imali gde da se odmore i provedu prijatne trenutke.

„Ja bih hteo da se zahvalim Gradu Požarevcu na podršci, Fondu za zaštitu životne sredine zato što je prepoznao projekat sa kojim smo konkurisali za sredstva za uređenje ovog parka, i Privrednom društvu „TE-KO Kostolac“ koji je opredelio donaciju za završetak uređenja parka, da on zablista u ovom sjaju i bude svima nama na ponos“, rekao je Janković.

Direktor PD „TE-KO Kostolac“ Dragan Jovanović naglasio je da je ponosan što je preduzeće na čijem je čelu, svojim skromnim doprinosom pomoglo da se park završi.

„Zahvaljujući tome što postoje institucije i ljudi koji imaju vredne projekte i ideje, nije teško biti od pomoći i doprineti da se te ideje sprovedu u delo. Takođe, još jedan doprinos Privrednog društva „TE-KO Kostolac“ biće vidljiv ove večeri kada budu zasvetleli kandelabri u ovom parku. Mislim da će ovo mesto biti na zadovoljstvo svih građana, a Privredno društvo, u domenu svoje saradnje sa Gradom Požarevcom, a u skladu sa svojim mogućnostima, ovlašćenjima i planiranim sredstavima, podržavaće ovakve ideje. Sa zadovoljstvom ćemo učestvovati u novim projektima JP Ljubičevo“, istakao je Jovanović

Moto gradonačelnika Požarevca Miodraga Milosavljevića i Gradskog veća je da Požarevac svojim izgledom i uređenim prostorom postane grad u kome bi svako želeo da živi.

„Ovaj park upravo je dokaz da smo na pravom putu. Ovako uređen prostor omogućava posetiocima da se prijatno osećaju, odmore i uživaju u oplemenjenoj životnoj sredini. Iskoristio bih priliku da se zahvalim direktoru PD „TE-KO Kostolac“ na pruženoj podršci. Fond za zaštitu životne sredine, takođe je prepoznao dobar projekat i omogućio da se ovaj prostor uredi. Cilj nam je da Javno preduzeće „Ljubičevo“, njegovo kompletno gazdinstvo, zablistaju u punom sjaju kakav je bio i u vreme knjaza Miloša. Time bismo se na najbolji mogući način odužili knjazu koji je ovaj posed ustupio gradu kao zadužbinu“, rekao je Milosavljević.

M.P.

Share.

Comments are closed.

Skip to content