2018-03-07T09:58:46+01:00 7. марта, 2018. 09:58 |

Швехат за искуство и оверу знања

У тренутку када је због здравствених разлога прекинуо активну играчку каријеру у млађим селекцијама пожаревачког Младог радника и  костолачком  Рудару где је играо као првотимац Милош Живановић се окренуо тренерској каријери. Као студент радио је у школи пионира  Младог радника. Дипломирао је са највишом оценом на Факултету за спорт Београдског универзитета, а затим је годинама био први сарадник шефа стручног штаба пожаревачког суперлигаша Драгана Бонића.

У жељи да стекне додатна знања и искуство Милош се „отиснуо“  на међународну одбојкашку сцену. Сада је задужен за рад са млађим селекцијама у најбољем аустријском женском клубу Но Сокол Пост Швехат. Поред вођења кадеткиња и јуниорки, млади Пожаревљанин ангажован је и као помоћник шефа стручног штаба прве екипе Зорана Николића.

-Радио сам најпре у једном мањем клубу у Швехату, а потом је почетком јануара ове године дошао позив из најбољег женског аустријског одбојкашког колектива. Наравно, нисам се двоумио и прихватио сам велики изазов. Задужен сам као први тренер за рад са млађим селекцијама, а у сениорском погону радим као први помоћник искусног тренера Зорана Николића. Подсећам, Швехат је актуелни шампион Аустрије. Реч је о најуспешнијем женском одбојкашком колективу у овој држави. Више од 40 пута клуб је освајао титулу првака, а  победник  националног купабио је 25 пута. Редовни је учесник Лиге шампиона или ЦЕВ купа, каже Милош Живановић.

Из разговора са председником Одбојкашког клуба Но Сокол Пост Швехат, Петером Кучером сазнајемо да су његови сарадници пола године пратили рад Милоша Живановића и затим на препоруку шефа струке донели одлуку у јануарском прелазном року  о ангажовању овог младог стручњака који долази из  „ земље одбојке“  .

          Клуб има велике амбиције. Поред потврде примата у Аустрији,  клуб из Швехата жели да постане стални учесник Лиге шампиона и да за две године буде учесник фајнал фора. За мене је важно и да се изузетна пажња поклања раду са млађим селекцијама за које сам задужен. Велика је одговорност, али се рада не бојим.

-Амбиције клуба и ове такмичарске сезоне су велике. Што се сениорки тиче, циљ је одбрана оба трофеја, шампиона државе и победника националног купа. После тога, требало би припремити тим за учешће у Лиги шампиона. Јуниорке су међу три најбоља клуба и циљ је да се задржи тај пласман на крају такмичарске сезоне. Кадеткиње су тренутно прве на табели, а како је реч о веома талентованој генерацији девојчица у клубу сматрају да би требало да освоје титулу шампиона Аустрије у том узрасту. Речју, управа је створила веома добре услове за рад, па су и захтеви озбиљни , наглашава Живановић.

Д. Димитријевић