Поводом прославе школске славе Свети Сава у Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу одржана је свечана академија. У присуству наставника, ученика, родитеља, пословних сарадника и пријатеља школе међу којима су били саветник министра просвете Видоје Вукашиновић, члан Градског већа Владимир Петровић, директор Пољопривредне стручне службе Пожаревац Бојан Стевић са сарадницима, директорка Историјског архива Пожаревац Јасмина Николић, ученица Анђелија Илић је, уз пратњу професорке музичког  Магделене Богдановић, отпевала светосавску химну „Ускликнимо с љубављу“.

Свештеник Владимир Кочабер изговорио је светосавску беседу. Између осталог, честитајући благословен празник, у својој беседи је нагласио:

            -Сваке године се изнова подсећамо лика и дела Светог Саве и мислимо да ли је остало недоречено нешто о њему? Сваке године увиђамо да је остало нешто што нисмо испричали, изаткали данашњим језиком. Свакодневно и на славу Светог Саве у овој установи са дугом традицијом треба да запитамо, да ли су ово лоша времена? Изнова и изнова на трагу Светог Саве говоримо себи и храбримо се да ова времена нису најтежа, нити смеју да нам буду најтежа. У овим временима ми постојимо храбро на стазамо Светог Саве и корачамо стопама које је он поставио.

Владимир Кочабер

             У културно уметничком програму који су припремили ученици свих разреда Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“, подсетили су кроз речи и музику колико је први српски архиепископ и просветитељ Свети Сава био мудар и какво драгоцено искуство је оставио свом српском нараштају.

       Д. Деурић

     Фото:В. Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content