2020-05-07T09:35:29+02:00 7. маја, 2020. 09:35 |

„Свуда пођи, али се у Пожаревац врати!“

ЗА „РЕЧ НАРОДА“ ИЗ  УЈЕДИЊЕНИХ АРАПСКИХ ЕМИРАТА

Пожаревљанин Горан Туфегџић, професор физичког васпитања са највишом светском тренерском лиценцом, скоро читаву деценију ради у Уједињеним Арапским Емиратима (Абу Даби, Дубаи, Шарџа, Ум Ел Кувајт, Катар, Кајвејн, Фуџерја). Последњих месеци је у Коркафану. Током пандемије изазване корона вирусом, заједно са осталим тренерима и спортистима, стриктно поштује мере заштите од инфекције и нада се скором доласку у Пожаревац кад се све ово заврши.

-Чекам одлуку Фудбалског савеза о наставку  сезоне заједно са великим бројем играча и тренера из целога света. Углавном време проводим са стручним штабом у планирању недељног програма тренинга фудбалера. Сваки играч током недеље добија индивидуални и заједнички програм рада, тренира се код куће, а тренинзи се прате преко интернета и камера, каже Туфегџић.

Бивши играч  МИП-а и Младог радника, потом и тренер са великим интернационалним искуством био је и селектор репрезентације Кувајта која је под његовим вођством 2010. године освојила Западноазијски и Заливски куп. Туфегџић је својевремено проглашен почасним грађанином Пожаревца, а како каже, драго му је и признање које је добио од ФИФЕ као најбољи фудбалски селектор у Азији. Тренутно у Емирату Абу Даби (УАЕ) ради са истоименим прволигашем као шеф стручног штаба.    

 -Живот се у УАЕ полако враћа у нормалу тако да се надам да ћу ускоро доћи у родни Пожаревац да загрлим моје најрођеније и да се видим са бројним пријатељима и колегама из света фудбала. „Свуда пођи али се у Пожаревац обавезно врати“, мој је животни мото, каже Горан Туфегџић.                                                                               

                                                                                                            Раде Сандић