Милан Пајић из Жабара овогодишњи је победник фестивала ,,Прва хармоника Србије- Сокобања”,  у категорији  пионира. Милан је рођен 14. фебруара 2008. године у Пожаревцу. Редован је ученик Ниже музичке школе ,,Божидар Трудић” у Смедеревској Паланци. Освајао је прве награде на многобројним међународним такмичењима, од којих је у овој години најзначајније прво место на фестивалу,, Звездане стазе“ у  Крагујевцу,  а затим и прво место на фестивалу ,,Дани хармонике“ у Смедереву.

Осим музичке школе, Милан се успешно бави и свирањем народне музике, као ученик мр проф. Саше Перића из Пожаревца. У току 2019. године такође је освојио више награда, припало му је  друго место на такмичењу „Изворске капи“  у Тополи и друго место на такмичењу ,,Златна дирка“ у Панчеву. Након освојеног другог места на такмичењу „Видовдански сабор“ у Сибници, које је уједно било и квалификација за једно од највећих такмичења хармоникаша у Сокобањи, Милан је у категорији пионира у оштрој конкуренцији освојио прво место.

-Ово  је у 2019. години најзначајнија награда из народне музике. Овим својим успехом Милан је у Сокобањи представио општину Жабари, као и Браничевски округ који је познат по бројним хармоникашима.  Успех је постигнут редовним радом и вежбањем са његовим наставницима, рекао је заменик председника општине Жабари Златко Драгутиновић, честитавши Милану успех.

Share.

Comments are closed.

Skip to content