На Републичком такмичењу из француског језика које је одржано у Основној школи „Раде Драинац“ у Борчи, Милица Радовановић, ученица из Орешковице освојила је прво место. У конкуренцији такмичара у познавању страних језика, Милица, која је ученица осмог разреда Основне школе „Ђура Јакшић“, била је једина која француски језик учи од почетка школовања.

Према речима директорке школе Наташе Бугар овај велики успех понос је читавог колектива и општине Петровац. Као свршени основац Милица планира да упише Средњу школу „Младост“ , гимназијски смер, а након тога жеља јој је да студира француски језик на Филолошком факултету  и да посети Париз. Нада се да ће јој се те жеље остварити. 

         Школа у Орешковици, иначе, тесно сарађује са Француским институтом у Београду као и са Амбасадом Француске. Учесник је у бројним активностима које организује Француски институт и сарађује са школама у Србији у оквиру мреже „Волим Француски“. Прошле године школа у Орешковици, на позив Француског института, учествовала је у програму „Француски хоризонти“. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content