2021-04-22T12:32:28+02:00 21. априла, 2021. 09:20 |

Такмичење рецитатора у Малом Црнићу

 

 

 

 

 

 

 

Библиотека  „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, организовала је Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“, као и све манифестације предвиђене планом и програмом за 2021. годину, упркос томе што су услови за рад отежани због пандемије.– Установе културе морају се борити против малодушности, летаргије и незнања. Од самог почетка, трудимо се да начин рада прилагодимо ситуацији и одржимо га на одговарајућем нивоу. Био би велики губитак за целу општину да ове године нисмо узели учешће у овој традиционалној полувековној манифестацији, рекла је Данијела Божичковић Радуловић, директорка библиотеке „Србољуб Митић“. 

На Међуопштинском такмичењу у Жагубици, општину Мало Црниће представљаће ученице првог разреда  Жељана Петровић и Хелена Костић из ОШ „Милисав Николић“ из Божевца, у категорији нижих разреда. У категорији старије групе, боје „Осам нијанси плаве“ која jе заштитни знак библиотеке „Србољуб Митић“ и Општину Мало Црниће ове године ће достојно бранити: Лана Радојковић ученица 6. разреда, Богдана Миленковић, ученица 7. разреда  и Милица Миленковић ученица 6. разреда, ученица ОШ „Милисав Николић“ из Божевца.

 

 

 

 

 

 

 

Такмичење је организовано онлајн, а чланови оцењивачке комисије били су: Снежана Митровић, Маја Милосављевић, Мирослав Митровић и Данијела Божичковић Радуловић. 

З.С.