2020-06-23T09:29:08+02:00 23. јуна, 2020. 09:29 |

Такмичење „Tri swim waters“

Код ресторана „Драгуљ“ у Костолцу, 26. јула,  одржава се Међународно такмичење у пливању на отвореним водама под називом „Tri swim waters“, које је уврштено у званичан календар Пливачког савеза Србије. Такмичење ће се одвијати на левој обали костолачког канала Дунавац, на самом почетку рукавца Дунава. 

Организатор спортског догађаја је пожаревачко Пливачко – спортско удружење „Tri swim“. Такмичење према критеријумима ПСС испуњава „А“ категорију, што даје перспективу да се наредне године нађе у календару ЛЕН.

Пожаревачко пливачко удружење договорило је сарадњу са Факултетом спорта и физичког васпитања из Ниша. Први пут спроводиће се анализе на пливању на отвореним водама, јер се време пливачима мери путем електронских шип система.

Осим професионалног спасилаштва на води, на такмичењу ће се користити систем комуникације преко радио везе. Резултати пливача наћи ће се у бази ПСС, као и у међународним базама. 

Клуб је пуноправан члан Пливачког савеза Србије и Српске триатлонске уније. Кроз организацију спортских такмичења ради на промоцији правих спортских вредности, на спречавању негативних појава у спорту, као и на изградњи позитивних односа према широј друштвеној заједници. Један од задатака је да се додатно појача утицај на развој овог базичног спорта са посебним акцентом на школску популацију у граду Пожаревцу и Градској општини Костолац.  

М. П.