2021-08-27T09:02:14+02:00 27. августа, 2021. 09:02 |

ТЕ „Костолац “: Припремају се за нову грејну сезону

Костолачка служба за топлификацију током летњег периода предузела је низ активности у циљу благовремене припреме предстојеће грејне сезоне. Владимир Ђорђевић, руководилац Службе за топлификацију костолачког огранка Електропривреде Србије каже да се број корисника даљинског система грејања у Костолцу повећава сваке године  што захтева све обимније и сложеније ремонтне захвате.

– У оквиру ремонта топлификационе мреже у току је замена цевовода на критичним местима у граду Костолцу и селима Костолац и Дрмно као и преглед свих топлотних подстаница и главних преградних шахти. Такође, извршавамо и обавезе у ТЕ „Костолац А“ као што су одржавање свих система за вентилацију и климатизацију и одржавање грејања у кругу TE „Костолац А“. Иако је ремонт почео касније због избора фирме за извођење грађевинских радова, трудимо се да то надокнадимо и да у предвиђеном року обавимо све потребне активности, каже Ђорђевић. 

Најважнији послови који су обухваћени ремонтом су радови на платоу код спортске хале, израда линија за сервисну зграду, радови на локацији Водоизвориште, у улицама код „Минела“ (Ужичка, Oмладинска, Фрушкогорска, Индустријска), израда секундарне линије у Улици Боже Димитријевића и главног топловода за зону 11, реконструкција подстанице за зону 3 и радови у Лепосавиној улици у селу Костолац. Ангажоване су фирме „Хидротехника – ГМК“ из Београда, ПК „Косово“ Обилић и „Еурохеат“ из Крагујевца.

Ђорђевић истиче да је сарадња са локалном самоуправом неопходна за оптимално функционисање Службе за топлификацију и додаје да постоји заједнички језик са Градском општином Костолац.

– Наша сарадња је коректна, трудимо се да заједно решавамо проблеме у интересу грађана. Највише инсистирамо на регулацији мреже, како би сви корисници добили задовољавајуће грејање и на стварању услова за нова прикључења. У наредном периоду оријентисаћемо се на израду пројектне документације за већи део града која нам недостаје, каже Ђорђевић. 

 Р.Н.