ЗА УСПЕШНО ЛЕЧЕЊЕ СТЕРИЛИТЕТА

Фестивал потпомогнуте оплодње под слоганом ,,Нисте сами“ први је интернационални фестивал који се бави искључиво проблемом неплодности на нашим просторима и намењен је свим заинтересованим паровима и појединцима који имају проблем са остваривањем трудноће. Одржан је по први пут у Србији 22. септембра 2018. године у “Envoy” конференцијској Сали у Београду.

 

“Успешно лечење стерилитета је стратегија коју стварамо заједно, а чине је јаке везе са сарадницима из иностранстава и стална тежња ка унапређивању и усвајању нових метода лечења”, поручује тим стручњака Поликлинике „Tectum“.

По угледу на сличне манифестације које се одржавају широм Европе – Удружење “Шанса за родитељство” је одлучило да сличну идеју спроводе у дело и на нашим просторима. Циљ је окупити све релевантне установе из земље и иностранства, као и парове и појединце којима је помоћ при остваривању трудноће неопходна, и посветити један дан потпомогнутој оплодњи. Разбити све табуе. Поставити сва питања – без околишања! Добити праву информацију! Понудити свима адекватну и праву помоћ.

Поликлиника „Tectum“ се одазвала позиву за учешће на Фестивалу и била један од излагача заједно са гостима из Грчке, Чешке, Турске и наше земље. Представници Тецтума су наступили са жељом да пруже информације заинтересованим паровима и појединцима о свом раду и представе се као установа која је отворена за домаћу и међународну сарадњу у оквиру трансфера знања и усавршавања, у чему активно учествују стручњаци, како из наше средине, тако и из иностранства.

На ту тему мр Јадранка Живановић Матејић, власница Поликлинике „Tectum“, истиче да не морају сви који имају проблем са зачећем на вантелесну оплодњу, већ да је понекад потребно само пронаћи праве информације, наићи на правог лекара, урадити праве анализе и тако решити проблем.

 

 

– Одлука о уласку у програм вештачке оплодње доноси се веома пажљиво. Избор центра који пружа ове услуге, у којем ће се пар осећати не само медицински врхунски збринут, већ и људски „да смо у добрим рукама“, је веома лична одлука. Како би нашим пацијентима олакшали ову одлуку и пружили им могућност да се упознају са нашим тимом стручњака, методама које примењујемо и просторијама у којима се налазимо, за наше пацијенте организујемо саветовалишта и консултације које су бесплатне и информативног су карактера, наводи мр Јадранка Живановић Матејић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content