На овогодишњим Спортским играма младих,највећој манифестацији аматерског спорта за децу и омладину на простору региона, са успехом су се представили чланови Тениског клуба „Пожаревац 1984“. Како Игре обухватају надметања у десет спортова, такмичење у тенису приређено у четири града: Београд, Ниш, Нови Сад и Ваљево док су Пожаревац представљали млади тенисери Илија Динић, Лука Јовановић, Богдан Величковић, Виктор Попов, Вукашин Павловић, Лука Марјановић, Теодор Илић, Милица Балић, Мила Михајловић, Јована Стојићевић, Анастасија Костић, Дуња Еленков,Ђурђа Величковић.

Лука Јовановић, Богдан Величковић, Илија Динић

На турниру који је 27.априла одржан на теренима Тениског клуба „Металац“ у Ваљеву,  Богдан Величковић, ученик основне школе „Доситеј Обрадовић“ освојио је друго,  док је Илија Динић из школе „Десанка Максимовић“ освојио треће место. Наиме, Динић је у полуфиналу савладао клупског друга Луку Јовановића из школе „Доситеј Обрадовић“ који се самим тим нашао на четвртој позицији.

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства и спајање деце региона. Игре су основане пре 26 година у Хрватској, већ 12 година се одржавају у Босни и Херцеговини а ово је девета сезона у Србији. У 10 спортова надмећу  се деца старости од 6 до 15 година, а у Играма је до сада учествовало два и по милиона дечака и девојчица.

Тениски клуб „Пожаревац 1984“ учествовао је у категорији дечака и девојчица са 13 такмичара.

– Са поносом истичемо да деца Тениског клуба „Пожаревац“ вредно тренирају, друже се, такмиче и да је интересовање за бављење овим спортом на наше велико задовољство из године у годину све веће. Велики допринос наведеном остварује се захваљујући подршци локалне самоуправе, привредним субјектима и појединцима, истичу челни људи Тениског клуба „Пожаревац“  и додају:

– Оно чему се искрено надамо да ће иницијатива за враћање комплекса тениских терена „Гем“ граду, коју је покренуо градоначелник Пожаревца Саша Павловић, позитивно бити решена на задовољство свих генерација које су прве тениске кораке начиниле управо на поменутом спортском простору, док су неки остварили и остварују успешне каријере у „белом спорту“.  

Влада Винкић       

Share.

Comments are closed.

Skip to content