У част прерано преминулог пожаревачког правника и дугогодишњег секретара Тениског клуба „Пожаревац“ Ивана Симића на теренима Спортског центра Пожаревац одржан је истоимени Меморијални тениски турнир.

Имајући у виду временске неприлике, надметање на коме је учешће узело 16 такмичара одржано је у два дана најпре  20. а потом  22. августа када су одиграни полуфинални и финални сусрети. У завршници су се састали Владан Миловановић и Ђорђе Благојевић који је био бољи и освојио први Меморијал „Иван Симић“. Пехар победнику уручила је супруга почившег Ивана Милена Симић.

Овогодишњи турнир пратио је завидан број љубитеља тениса, међу којима и Златан Костић, председник Спортског савеза Града Пожаревца који је уз Спортски центар и Тениски клуб „Пожаревац“ прихватио иницијативу Симићевих пријатеља о покретању и реализацији Меморијала. Организатори су спровели идеју да сав приход од котизације и уплате појединаца овај пут буде уплаћен породици Ивана Симића, док је у перспективи да Меморијални тениски турнир „Иван Симић“ постане традиционалан, задржи хуманитарни карактер а учешће узму и играчи из градова широм Србије. Реализација идеје отпочеће када Град Пожаревац реши статус комплекса популарних тениских терена који су три деценије окупљали све генерације љубитеља белог спорта града под Чачалицом и такмичаре Тениског клуба „Пожаревац“.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content