2020-07-19T22:49:51+02:00 19. јула, 2020. 22:49 |

Тијана Павловић

Тијана Павловић ове године поносно носи титулу ученика генерације Основне школе „Свети владика Николај“ из Брадарца. Током свог осмогодишњег школовања научила је пуно тога, а лекција коју радо преноси даље је да од својих циљева не треба одустајати, те да је сваки пораз корак ка новој победи. 

На том путу успеха, Тијани су сесебичну подршку пружали чланови породице, пријатељи и наставници.

– Људи око мене често кажу да сам веома скромна, јер не желим да се хвалим својим успесима. Сматрам да увек могу учинити боље и више. Пуно труда посвећујем свом образовању. Волим да се такмичим и побеђујем. Порази ми тешко падну, али уз њих схватим да треба да се више трудим да бих била боља, каже Тијана. 

Највећи успех у основном образовању достигла је у шестом разреду, када је освојила прво место на Републичком такмичењу из Техничког и информатичког образовања. 

– Тај успех ми пуно значи и због њега сам наставила да се такмичим у седмом и осмом разреду, додаје Тијана.  

У седмом разреду остварила је мало мањи успех, освојивши друго место на Окружном такмичењу. У осмом разреду је освојила прво место на Општинском такмичењу. Поред такмичења из Техничког, у осмом разреду је била трећа на Општинском такмичењу из историје. Нажалост, ове године нису реализовани виши нивои такмичења.

– Поносим се што сам била члан Ученичке задруде „Деца Стига“. У задрузи сам научила да се труд и рад исплате. Такође, пошто волим да помажем другима, радо сам учествовала у хуманитарним акцијама задруге. Прошле године ми је била част да учествујем на петнаестодневном међународном Дунав кампу у једном малом граду, у Аустрији. Упознала сам вршњаке из Мађарске, Аустрије и Бугарске, каже Тијана и истиче: 

– Желим да се захвалим свом одељењском старешини Немањи Станојчићу и свом одељењу, као и осталим наставницима који су ме подржавали и веровали у мене. Поносим се тиме што сам своје основно образовање завршила у Основној школи „Свети владика Николај“ у Брадарцу, уз наставнике који су ме научили најважнију лекцију, шта је живот и шта он значи.