2019-06-10T07:35:36+02:00 10. јуна, 2019. 07:35 |

Тијана Радисављевић

Тијана Радисављевић  је матуранткиња природно – математичког  смера у Пожаревачкој гимназији. Током школовања истакла се  активним радом у школском хору, рецитаторској и драмској секцији.  Показала је изузетан таленат за наведена подручја. Учествовала је на такмичењима рецитатора и у школским представама. Са ансамблом Пожаревачке гимназије учествовала је на школским приредбама и   такмичењима. Kao даровити  ученик предложена је за диплому за изузетан успех из  музичке културе   и за признање „Пожаревачка гимназија“.

            У сферу њених интересовања спадају психологија, српски језик и књижевност, немачки језик, социологија и филозофија.

-Оно што ми се допада јесте тематика самих предмета и то што добијам одговоре на питања која су ме можда некада заинтересовала. Моја интересовања су уско везана за интеракцију са људима. Одатле и проистиче потреба за рецитовањем, певањем и другим активностима, како бих изрекла нешто што ће други чути, можда разумети и дати свој коментар.

„Тијана није Неко ко се може описати са ових обичних тридесет слова. Не познајемо се дуго у овом времену које се мери људским сатовима, али ми се чини да је одувек знам. Памтим наш први сусрет у учионици и осмех пун Сунца који ме је дочекао. Невероватном лакоћом све своје путеве претвара у манекенску писту. Слушам је како озбиљно, одрасло и мудро посматра овај свет… За трен ми се учинило и мудрије од нас који себе називамо одраслима… Тако је одлучна у томе шта жели и ка чему иде… Уверила  ме је да је она већ постала Неко и да ова планета не треба да се брине док је нама таквих младих људи…. Она је та због које други верују да добро у људима постоји …  И зато – желим јој да живот живи по мери свог срца. Овде смо само пар тренутка, нека се свака секунда рачуна. Можда јој кажу да је небо граница, ја поуздано знам да није. Надам се да сам и њу то научила.

Срећно, у неке лепе дане. Твоје име се са бајком римује …

Буди чудесна, Тијана, драга девојчице!“

Маја Тодоровић, професорка српског језика и књижевности 

Ван школе је члан  Спортске асоцијајције и ученик Музичке школе где је усавршавала дар и музикалност.

Као своју најважнију  карактерну особину истиче  амбициозност и сталну тежњу ка новим успесима и све већим остварењима. Родитељи сматрају да је „упорна, детаљна, амбициозна и да одаје утисак срећног и испуњеног детата“.

Са задовољством нам открива како је изабрала своју средњу школу и шта јој она значи.

 -Још у шестом разреду основне школе знала сам да ћу Пожаревачку гимназију кроз само неколико година звати својом школом. Тада ми је и сама помисао на име школе пружала асоцијацију на нешто велико, на успех и престиж. Сада, као матурант ове школе, са поносом што сам била део такве установе и задовољством што сам упознала велики број људи који су пре свега људи великих срца, па тек онда професионалци у својим областима, могу рећи да су се моји снови и сва очекивања као мале девојчице остварили! Када бих поново могла да бирам, изабрала бих исто, своју велику Пожаревачку гимназију!

„Тијана Радисављевић, сада већ матурант Пожаревачке гимназије,  је од самог почетка свог школовања, на веома непосредан начин указивала на спремност и посвећеност. Ненаметљиве природе, а продорне и упечатљиве боје гласа, на својствен начин је доприносила квалитету и богатом музичком изразу хорског ансамбла. Тијани, као младој особи са већ одмереним ставом и сјајним талентом, желим да настави да стреми апсолутним вредностима и квалитетима“. 

Јелена Ракић, професорка музичке културе

Планира да студира психологију и упише Филозофски  факултет. Жели да се бави изучавањем природе људског понашања.  У наредних неколико година себе види као студента који се посвећено и марљиво бави науком која га интересује и уз то се залаже за достигнућа на другим пољима попут музике и спорта.

Живкица Ђорђевић, педагог