Са министром без портфеља задуженим за координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором Ђорђем Милићевићем, председник Општине Велико Градиште Драган Милић потписао је у Београду три уговора за организацију кампова за младе из дијаспоре, региона и матице. Реч је о спортско-образовном кампу, културно-образовном и еколошком који ће окупити око 450 младих из Норвешке, Аустрије, Италије, Румуније, Македоније, Републике Српске, Црне Горе и матице. Поред учесника из Великог Градишта у камповима ће боравити и млади из Грачанице.

Кампови ће бити организовани у другој половини јуна, након завршетка школских активности. Током сваког кампа у трајању од по четири дана млади ће имати прилику не само да се упознају са тематиком на коју се камп односи, већ и са српским језиком и културом, али и историјом српског народа.

Сарадња Владе Републике Србије и  Општине Велико Градиште је уочљива како кроз инфраструктурне пројекте тако и кроз мере и активности којима се унапређују друштвено-социјални статус и приоритетни правци развоја.

Share.
Leave A Reply

Skip to content