2019-10-18T12:30:45+02:00 18. октобра, 2019. 12:30 |

Топли искорак из спутаности у којој живимо

Настављајући серију сјајних програма намењених читалачкој публици, креативни тим Народне библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац приредио је синоћ представљање књиге песама “Оса одмара на листу“ у издању  „Нове поетике“ . Реч је о шестој самосталној књизи Александре Петровић, књижевнице из Кучева, која је 27 година присутна на српској књижевној сцени. Модератор вечери била је Татјана Живковић док је о структури збирке песама која је подељена у пет тематских циклуса и њеној поетској вредности говорио књижевни критичар из Београда Душко М. Петровић закључујући да је књига Александре Петровић „Оса одмара на листу“ велики и топли искорак – како из спутаности у којој живимо, тако и из савремене српске поезије.

 

Александра Петровић је објавила следеће збирке: „У вртлогу“ , „Белешке са краја света“, „Кроз призму лудила“ , „Књига“ , „Док посматрам звезде“ и поменуту „Оса одмара на листу“  а заступљена је у бројним зборницима и антологијама као и књижевној периодици. Члан је Удружења књижевника Србије.

 

У уметничком делу програма наступио је Урош Божиловић, ученик IV године гитаре класе професора Бојана Стевића при Средњој музичкој школи „Стеван Мокрањац“ Пожаревац.