Двадесет и четири године заредом у Крепољину се одржава и негује културно – уметничка манифестација „Спасовдански сусрети“. Готово четврт века окупља не само мештане Крепољина и читаве општине Жагубица већ и госте из готово свих делова Србије.

Као и све претходне манифестације и ова је почела дефилеом учесника кроз улице Крепољина.

Сафет Павловић отвара манифестацију

„Спасовданске сусрете 2024“ отворио је председник Општине Жагубица Сафет Павловић. Уз бројне госте и чланове фолклорних ансамбала и културно уметничких друштава, отврању су присуствовали и Предраг Ивковић, заменик председника Општине и Оливера Пауљескић, председница Скупштине општине Жагубица.

Један од ансамбала који су наступили у Крепољину

На свечаности поводом почетка манифестације специјално признање је уручено наставнику Милану Милојковићу који је ето, више од две деценије осмишљавао и организовао крепољинске „Спасовданске сусрете“.

И ове године програм је пратило много посетилаца

На овогодишњим „сусретима“  наступило је десeтак фолклорних ансамбала и културно – уметничких друштава из општина Жагубица, Петровац на Млави, Пожаревац, Смедерево, Инђија, Краљево, Бијељина у Републици Српској и извођачи из Републике Северне Македоније.  Фестивал су звуком обогатили и извођачи на хармоници традиционалним нотама.

Најмлађи фолкорци у дефилеу

Организатор „Спасовданских сусрета“ било је Културно – уметничко друштво „Младост“ из Крепољина, а покровитељ Општина Жагубица.

                                                                                 Д. Д.

Share.
Leave A Reply

Skip to content