У оквиру Дана планинара у недељу, 16. јуна, на Фрушкој гори одржано је Државно првенство Србије у дисциплини планинарски трекинг. Такмичари су на располагању имали три стазе: малу дужине 16,75 километара са успоном 480 метара, средњу дужина 22,35 километара и успоном  820 метара и велику дужина 33,05 километара чији је успон 1420 метара.

Старт је био у месту Врдник а екипу пожаревачког Планинарског клуба „Вукан“ чинило је 15 учесника. На малој стази учествовало је 5 такмичара од чега 2 јуниора, на средњој 2 такмичара, а на великој стази 8. Женска екипа начинила је запажен резултат, освојивши у екипном пласману друго место. Тим који је дао све од себе да се застава „Вукана“ нађе на победничком постољу чиниле су Маргарета Митровић, Ана Благојевић и Нада Живковић.

Организатори Државног првенства Србије у планинарском трекингу на Фрушкој гори били су Планинарски клуб „Борковац“ Рума и Комисија за планинарски трекинг Планинарског савеза Србије. Следи летња пауза, а потом прво коло у наставку трекинг лиге, септембра на Повлену.

В.Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content