2021-02-07T13:04:34+01:00 7. фебруара, 2021. 13:00 |

Тренинзи и утакмице провере „Младoг радника“

Српсколигаш „Млади радник 1926“ има свакодневне тренинге који се одвијају у Пожаревцу док  утакмице провере  игра  на теренима у другим местима јер пожаревачки Градски стадион нема помоћни терен.

Тренер Жарко Јовановић форсира физичку припрему, а на утакмицама проверава могућности својих ученика.      -После уводних шест дана рада почели смо са играњем утакмица провере. Екипа нам је јако млада са потпуно новим саставом, па нас очекује доста посла на уигравању тима. Момци раде беспрекорно, радна дисциплина и атмосфера су на професионалном нивоу. Руководство клуба је обезбедило одличне услове мада нам у Пожаревцу недостаје нормалан терен на коме би се ова фаза припрема несметано  одвијала. У Кучеву смо у року од три дана одиграли две утакмице које су завршене ремијем. Противници су били српсколигаши Рембас из Ресавице, који води тренер Драгојло Станојловић и Слога 33 из Петровца на Млави, која се знатно појачала ове зиме, каже Јовановић.

На стадиону поред Пека, у оба сусрета није било  голова. 

 -Обе утакмице у Кучеву, са Рембасом и Слогом 33, била су веома добре, јер су противничке екипе  чврсте и јаке у сваком погледу. Сусрети су били као за бодове. Фалили су само голови. Терен са вештачком травом на стадиону поред Пека, делимично покривен снегом, захтевао је велики напор сваког појединца. Следе нове провере у Обреновцу са такође српсколигашем Радничким. Потом играмо са ТЕК Слогом, Бродарцем, Радничким из Ковина и Звиждом. Ако су поред Пека мреже мировале, ваљда ће у наредним сусретима бити голова, нада се Јовановић, који у овој најтежој фази рада, акценат ставља на издржљивост и снагу и наставља у истом ритму, да се сваког трећег дана, поред редовнх тренинга одигра и утакмица провере. Деветорици нових фудбалера у тиму са Вашаришта прикључио се и десети новајлија Лука Марковић из крушевачког Трајала.

                                                                                                                               Текст и фото: Р. Сандић