У Дому Народне скупштине Републике Србије уручени су уговори о додели новчаних средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења за 200 пројеката од јавног значаја из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада.

Као јединој установи из Пожаревца, Предшколској установи „Љубица Вребалов“, по спроведеном конкурсу Министарства правде, средства у износу од три милиона динара додељена су за обнову столарије у Вртићу „Пчелица“.

Министарка правде Маја Поповић и директорка ПУ “Љубица Вребалов” Тања Лончар

Уговор су потписале министарка Маја Поповић и директорка пођаревачке Предшколске установе Тања Лончар.

Према речима министарке Поповић, у овој години за здравство је издвојено више од 217 милиона динара, боље образовање финасирано је са више од 188 милиона динара, док је социјалну заштиту ово министарство финансијски унапређивало са више од 32 милиона динара.

– Улагали смо и у културу, чинили смо је садржајнијом са више од 32 милиона динара, a положај особа са инвалидитетом смо побољшали са више од 12 милиона динара, изјавила је министарка Поповић и додала:

– Из године у годину све више корисника конкурише и све више корисника добија средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења. Тиме се препознаје значај и велико интересовање за подршку коју Министарство правде пружа кроз ову активност. Посебно је задовољство видети резултате пројеката за које су додењена средства. То су реконструисане школе, обданишта, музеји, установе социјалне заштите, болнице и домови здравља. Такође, кроз пројекте набављена је и неопходна медицинска и друга опрема за клиничке центре, болнице, домове здравља, вртиће и школе. Набављена су и возила за превоз пацијаната и старијих особа. Све то животе наших грађана чини бољим и квалитетнијим, истакла је Поповић уз напомену да ће Министарство правде наставити да додељује средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења и да ће редовно прати њихову реализацију.

Додели уговора присуствовали су министар здравља Златибор Лончар, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству просвете Зоран Касаловић, затим државни секретар у Министарству културе Миомир Ђорђевић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Слађана Марковић и помоћник министарке правде Владимир Винш.

Р. Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content