Радници Фабрике кекса „Бамби“ у прва три месеца ове године остварили су производњу за 30 посто већу од планиране. Сав кекс пласиран је на домаће тржиште иако су и потребе иностраног тржишта за производима ове фабрике, велике. О извозу ће се, међутим, више говорити за месец – два када крену прве испоруке у земље запада и истока. 

          Све припреме око извоза су завршене. Постоје уговори, а набављене су и нове машине за ситна паковања. Стрепи се једино од нередовног снабдевања биљним мастима и шећером. Донедавно је било проблема и са обезбеђењем ароме али је овај проблем решен до краја године.  

         Кекс из Бамбија је, иначе, толико тражен да тренутно у магацинима нема ни кутије на залихама. То што ће за месец – два ова фабрика почети да извози не значи да ће бити занемарено домаће тржиште. Управо за домаће купце планира се ширење капацитета за производњу вафла.

         У фабрици су завршене све припреме око изградње нове фабрике. Објекат ће коштати око девет и по милијарди старих динара што је за три милијарде мање него што је првобитно планирано. Објекат ће се градити по систему „кључ у руке“ . У „Бамбију“ су такође планирали да у Голупцу изграде и фабрику за производњу класичних врста кекса. Капацитет овог објекта биће око 2.500 тона слаткиша. Обе нове фабрике биће опремљене домаћом технологијом.

(С.Е.)

Share.

Comments are closed.

Skip to content