2021-04-01T09:38:47+02:00 1. априла, 2021. 09:37 |

Тридесет седам година Спортског центра Пожаревац

Јавна установа Спортски центар Пожаревац данас прославља 37 година постојања, далеко скромније него што је то био случај протеклих година. Услед епидемије корона вируса, овогодишња прослава проћи ће без неког посебног програма, протокола и спортских прилика, али не и без подсећања на то шта је ова кућа донела пожаревачком спорту и спортистима.

Спортски центар Пожаревац скоро четири деценије помаже рекреативцима да се баве спортом, као и клубовима да у својим такмичењима постижу запажене резултате.

Памте се сводови Хале спортова неке сјајне утакмице и такмичења међународног карактера које су се одиграле под њима, попут гостовања државних репрезентација у кошарци, одбојци, футсалу, стоном тенису… Такође, имали су и клубови светлих тренутака и узбудљивих утакмица које су приказале спорт у његовом најлепшем светлу.

-Мере које су донете за сузбијање ковида свакако су много погодиле спортски сектор, већ годину дана утакмице се играју без публике, а рекреативни спорт упражњава у веома редукованом режиму. Упркос томе, пред нама су планови и реализације нових пројеката и они су наши водичи у будућност којој се радујемо у оноликој мери која ће бити довољна да сваком нашем кориснику уз добродошлицу пружимо најбоље услове да стекне и очува добро здравље и постигне најбоље спортске резултате, казала је в.д. директора ЈУ СЦ Пожаревац, Марија Трнавац.

Она је исказала и захвалност свом оснивачу, Граду Пожаревцу, што је у протеклих неколико година много уложио у Спортски центар и сада је поново један од најлепших и најфункционалнијих међу спортским центрима у Србији. Ова незванична титула је утолико вреднија када се зна да је пожаревачки Спортски центар још мало па четрдесетогодишњак.

Ова кућа има узбудљиве планове за будућност, који укључују како реконструкцију постојећих капацитета, тако и формирање нових садржаја и објеката. Године иза нас су показале да, иако са малим бројем запослених, овај спортски центар успева да одржи високи ниво квалитета услуга, па сходно томе остаје уверење да ће се зацртани планови и остварити.