polumaraton fly 2017Атлетска Србија, 30. септембра добија још једну дугопругашку тркачку манифестацију. Реч је о Костолачком полумаратону Виминацијум. Трка стартује из Костолца, а након 21 претрчаног километра циљ је у популарном Археолошком парку „Виминацијум“. 

Старт полумаратона планиран је за 10 сати и 30 минута у Костолцу, граду рударства и енергетике, али и риболова, захваљујући Дунаву, који га дели од Баната. Овај град је изнедрио и бројне квалитетне спортисте, нарочито у гимнастици и рукомету, а и културни садржаји су на високом нивоу. Археолошки парк „Виминацијум“, у коме ће се трка завршити, удаљен је три километра од Костолца и лежи на остацима истоименог главног града римске провинције Горње Мезије.

Костолачки полумаратон биће употпуњен и пратећим манифестацијама. Прва је „Трка слаткиша“, која стартује у 10 сати и у којој ће се малишани из вртића надметати на стази дугој 100 метара. Друга је „Трка задовољства“, у којој се на стази дугој пет километара могу такмичити сви љубитељи трчања. Ова трка почиње у 10 сати и 45 минута. Пријава и уплата за трке слаткиша и задовољства неће бити, већ је довољно да се учесници појаве на старту.

Сви заинтересовани за учешће на полумаратону могу се регистровати и уплатити стартнину у износу од 800 динара на основу упутства, које се налази на линку: http://runtrace.net/kostolac/reg.

Крајњи рок за пријављивање је 15. септембар до 15 сати. Такмичари који долазе из других градова могу се пријавити и на дан трке, али у стартном пакету неће имати мајцу. Пријемни центар налазиће се у Археолошком парку „Виминацијум“.

Додатне информације можете добити на друштвеним мрежама, на Фејсбук страници Костолачки полумаратон, Фејсбук групи Маратом тим Пожаревац, на мејл адреси: kostolacpolumaraton@gmail.com, или позивањем контакт телефона: 066/921-74-33 и 065/88-00-174.

Организатори ове атрактивне спортске манифестације, која верујемо да ће постати традиционална, су Градска општина Костолац, Културно – спортски центар „Костолац“ и Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“.

 Стартни пакет

За такмичаре у главној трци организатори су обезбедили кесу и мајцу са логом Костолачког полумаратона „Виминацијум“, стартни број, освежење на стази и циљу, сендвич и воће или бон за ручак, као и медаљу за све учеснике који заврше трку.

Share.

Comments are closed.

Skip to content