2020-07-26T18:42:25+02:00 26. јула, 2020. 18:42 |

Туфегџић преузео Фуџеиру

Професор Горан Туфегџић, пожаревачки фудбалски тренер, добио је пети мандат у Уједињеним Арапским Емиратима. У наредној сезони предводиће суперлигаша Фуџеиру, коју је напустио Италијан, Фабио Вивијани, легенда Вићенце и бивши првотимац Милана, Монце и Тревиза.


– У конкуренцији за шефа струке за сезону 2020/21. су били Италијан Вивијани и Немац Шефер. Руководство Фуџеире је одабрало мене. Већ ове недеље почињем са радом. Видећу какво је стање са актуелниом пандемијом, па ћемо рад прилагођавати тренутној ситуацији, каже Туфегџић.

Ферлеж десна рука

По традицији Туфегџић је добио ексклузивно право да и у новом клубу изабере сараднике за  стучни штаб.Овога пута први помоћник биће пожаревачки тренер Андрија Ферлеж, стручњак завидног потенцијала који је у предходној сезони успешно водио у Српској лиги „Запад“,петровачку Слогу 33.

Тако је наш Пожаревљанин постао неизоставни стручњак елитне сцене Дубаија, Абу Дабија и осталих емирата.У минулој сезони водио је такође суперлигаша Корфакан са којим се пласиао испред Фуџеире.

– Итересовали су се и потенцијални послодавци из Катара и Кувајта, где сам такође са успехом радио. Признајем, позив Фуџеире био је најконкретнији и најбржи. Зато сам прихватио да радим и поново будем у Емиратима, каже Туфегџић.

Горан Туфегџић, дефинитивно постаје лидер српских фудбалских тренера и цењено име много даље од граница Србије.                                                                                  

Р. Сандић