Овогодишња тема штанда Општине Мало Црниће на Сајму туризма била је манастир Заова из XIV века који у последње време бележи све већи број посетилаца, посебно након даривања од кефалонског митрополита опанка исцелитеља Светог Герасима са Кефалоније. Због тога је на Сајму био и Марко Пекић старешина цркве Светих архангела Михаила и Гаврила у манастиру Заова, који је доста труда уложио и у уређење порте манастира.

-Поред културно историјских споменика, посетиоцима представљамо целокупну понуду општине Мало Црниће: три базена, језера, излетишта, лов, риболов, као и преко тридесет манифестација које се одржавају на територији наше општине. Посебно је занимљива љубитељима здравог ваздуха, очуване природе, авантуристима, планинарима спортско-рекреативна маркирана стаза која пролази поред два културно историјска споменика и завршава се на врху Бубањ. Поврх свега, фантастична традиционална кухиња, одлични ресторани и љубазни мештани стварају комплетан утисак који Мало Црниће чини незаборавним, рекла је на Сајму Јасна Јовић директорка ТО Мало Црниће.

            Председник Општине Малиша Антонијевић истиче да је сврха учешћа на Сајму који ове године бележи изузетну посећеност, промоција туристичких капацитета ове локалне самоуправе.

            -Директорка Туристичке организације Јасна Јовић је веома креативна и сваке године имамо нешто ново на штанду. Ове године представљамо манастир Заова из 14. века и уједно позивамо све туристе, људе који желе да проведу викенд на свежем ваздуху и у нетакнутој природи да нас посете. Сваке године представљамо по један детаљ из наше туристичке понуде. Прошле године је то била рекреативно – туристичка стаза за ходање преко Врањевца до Бубња, а претпрошле године параглајдинг стаза за прецизно слетање. Географски положај наше општине је такав да се налази у централном делу Браничевског округа и свесни смо да не можемо да будемо дестинација до које је неки путник намерник кренуо, али можемо да се потрудимо да их задржимо на који сат или дан, односно развијамо транзитни туризам, истакао је Антонијевић.

                                                                                                                      Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content