Туристички форум Србије који је, поводом Светског дана туризма одржан  у Великом Градишту окупио је запослене у регионалним, градским и општинским Туристичким организацијама, представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као и Туристичке организације Србије.

Организатор догађаја је Туристичка организација Србије, а овогодишњи домаћин била је Туристичка организација општине Велико Градиште.

Поруке добродошлице у Рамској тврђави упутила је директорка ТО Велико Градиште Дајана Стојановић.  Другог дана форума, у хотелу „Данубиа парк” на Сребрном језеру одржана је церемонија званичног отварања радног дела предавања и панела. Уводна обраћања имали су помоћница министарке туризма, трговине иу телекомуникација Рената Пинџо , директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић , председник Општине Велико Градиште Драган Милић, као и генерални секретар Светске туристичке организације Зураба Полоикашвилија, који се обратио видео поруком. Након поздравних говора одржан је округли сто на тему: „Постковид суочавање са одливом кадрова из туризма. Људски ресурси као међа између успешних и неуспешних дестинација“ . Одржане су предавање и радионица на тему , а предавачи су били Стефан Момчиловић, блогер  и Марко Едге, блогер. Kроз едукативне програме и радионице, представници туристичких организација разменили су искуства и упознали су се са актуелним изазовима и савременим трендовима у промоцији туристичке понуде Србије.

У поподневним часовима организована је вожња бродом уз водича  до Голупца уз обилазак Голубачке тврђаве. Светски дан туризма, туристички радници провели су на најлепшој Европској реци, а размена искустава уз дружење са колегама из бранше донело је велики број нових идеја, креативних решења и предлога за реализацију многобројних пројеката .

Share.

Comments are closed.

Skip to content