2020-07-14T09:50:36+02:00 14. јула, 2020. 07:43 |

Туристички рај

Голубац,  једна од општина  у браничевском округу, са правом се може сврстати међу водеће туристичке дестинације не само у овом крају већ у читавој Србији. Завршетак изградња  бициклистичке стазе од Винаца до Голубачке тврђаве  и стазе за планински бициклизам,  за ову општину представља посебну туристичку понуду.


За све оне који свој годишњи одмор желе да проведу активно и у природи, туристички посленици Голупца  шаљу поруку да ова идеална дестинација нуди и светски познат национални парк Ђердап, који се простире на 64.000 хектара и обилује богатом  флором, фауном, а посебно лековитим биљем.

Из Туристичке организације општине Голубац такође истичу да они који овде дођу да се одморе  на располагању имају многобројне стазе за шетњу у дужини од 11 километара, од којих неке воде до водопада и вирова, до Гвоздених врата Дунава са четири клисуре и три котлине. Успут ће наићи и на 15 видиковаца, са којих се пружају прелепи, панорамски погледи. Ту је и клисура Госпођин вир као и кањон Брњичке реке, чије се бочне стене уздижу и до 300 метара висине.

Никако не треба пропустити обилазак Голубачког града и манастира Тумане. У самом граду Голупцу гости имају све услове за спортове на води, нарочито за једрење, јер је овај део Дунава најповољнији за једриличаре и има најбоље регатно поље. Постоје и бродићи за крстарење и једнодневне излете, који се организују према жељама гостију. Разноврстан је и избор смештаја, почев од хотела „Голубачки град“ на самој обали Дунава, преко соба и апартмана у приватним кућама у Голупцу, Добри, Винцима и Усију, до дрвених кућица у насељу Чезава.

Град на обали Дунава, раскошни рај богат Хомољским планинама и оплемењен снеготинским Црним врхом, клисурама, изворима и водопадима, туристички је магнет не само за посетиоце који желе да се одморе  већ и за инвеститоре који овде намеравају да граде.

                                                                                                                                                            Љ. Настасијевић