У Костолцу је у организацији Синдиката копова „Костолац“ обележен Дан рудара Србије кроз други Меморијални турнир у малом фудбалу „Миомир Цвијић Рус“. На турниру који је игран од 25. јула до 5. августа надметало се 17 екипа подељених у 4 групе. После квалификација, по две екипе из сваке групе пласирале су се у четвртфинале. То су екипе: „Прим РСИ“, „Аутотранспорт“, „Електрана“, „Баксузи“, „Доктори и функционери“, „Роми Костолац“, „Костолац услуге“ и „Пети рез“. У првом полуфиналном сусрету екипа „Пети рез“ је са 3:2 савладала екипу „Доктори и функционери“, док је „Прим РСИ“ са 3:1 тукао Баксузе.

            У утакмици за треће место „Доктори и функционери“ су надиграли Баксузе са 3:2 и  као награду добили ваучер за десет дресова. Иначе, у 4. минуту првог полувремена повели су „Баксузи“ преко Тодора Мирковића који је после полуконтре са 9 метара погодио мрежу. Изједначење је пало у 15. минуту, када је са 10 метара Миша Мушић ударцем левом ногом у ближи угао погодио мрежу противника. У 31. минуту другим голом Тодор Мирковић доводи Баксузе у вођство, али већ у следећем нападу „Доктори и функционери“ преко брзог Милана Петрушића изједначавају резулат. Исти играч је само два минута касније после полуконтре решио утакмицу.

Победничка екипа „Прим РСИ“

            За прво место бориле су се екипе „Пети рез“ и „Прим РСИ“. После испитивања снага и неколико шанси на обе стране, у 18. минуту затресла се мрежа Петог реза. За то је био заслужан Раде Славковић који је једним потезом створио простор за ударац и постигао леп гол. У другом полувремену Александар Муљајић је головима у 25. и 32. минуту донео недостижну предност екипи „Прим РСИ“. После тога „Пети рез“ се потпуно отворио, почели су да играју са голманом у нападу што их је коштало још једног гола у мрежи. Тај четврти гол у 38. минуту постигао је млади Марко Цвијић, син Миомира Цвијића Руса. Обе утакмице одлично су судили Марко Сузић и Александар Славковић. Првопласирана екипа награђена је ваучером за патике, а другопласирана комплетом тренерки.

Марко Цвијић и Данијел Радосављевић

Награде најуспешнијим екипама уручио је председник Синдикалне организације „Копови Костолац“ Данијел Радосављевић, који је том приликом истакао да се Турнир организује у част преминулог председника Синдиката, колеге, пријатеља Миомира Цвијића Руса, човека који је цео свој живот посветио помагању људима и својом племенитошћу и добротом оставио неизбрисив траг.

            -Циљ нам је да турнир прерасте у једну традицију, на којем ће се окупљати најбоље екипе из Браничевског округа и где ће се играти добар мали фудбал уз богатији фонд награда, казао је Радосављевић.

Аутор текста и фотографија Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content