Апотека „Александровац“ на новој локацији

Нова државна апотека „Александровац“ трећи је објекат под окриљем Апотекарске установе „Пожаревац“ на територији општине Жабари. Становницима Александровца и околних насеља апотека је на располагању од 17. јануара ове године, сваког радног дана од 7 до 20 сати и суботом од 7 до 14 сати.

Директорка Апотекарске установе „Пожаревац“ Татјана Чинч, приликом свечаног отварања, нагласила је да је мисија Апотекарске установе „Пожаревац“, као најуспешније државне установе у Србији, доступност врхунске фармацеутске заштите.

                                                              ВЕРНИ ТРАДИЦИЈИ

-Отварање ове апотеке, односно премаштање са старе локације у ову зграду, је резултат лекција и сазнања које ми имамо из прошлости, а то је да се државна апотека врло лако прилагођава свим променама, као и новим приликама. Традиција медицинске заштите и лечења на територији Браничевског округа дуга је око осам миленијума. Налазимо се у варошици Александровац, у општини Жабари, у прелепој згради у којој је између два светска рата, Тихомир Тика Димитријевић, угледни трговац и банкар, а касније и народни посланик, отворио прву банку „Моравску задругу за кредит и штедњу“. У овом месту је 1932. године основана прва апотека, која је 1949. године припојена државној Апотекарској установи. Ове године је реновиран и оплемењен простор у коме је пресељена држава апотека „Александровац“, која ће убудуће фармацеутску здравствену заштиту пружати житељима Александровца, као и целокупног Браничевског округа, казала је Чинч и додала да ће ова апотека, као и све остале апотеке Апотекарске установе „Пожаревац“ бити место саветовања, превентивних активности и место где се јача продуктиван живот, пружа бољи квалитет за пацијенте и кориснике услуга.

Татјана Чинч, директорка Апотекарске установе “Пожаревац”

-Пошто се зграда налази под заштитом Завода за заштиту споменика, добили смо услове и локал површине од 100 квадрата у коме се налазимо реновиран је аутентично онако како је то захтевано по решењу, из сопствених средстава. Драго ми је што смо у Александровцу променили локацију и што смо се прилагодили новим условима које тржиште захтева. Уз то, један општински локал, које је под заштитом државе у потпуности смо реновирали, освежили, оживели, привели намени, а све у складу са традицијом. У оваквим малим местима свака иновација је увек врло радо поздрављена од стране мештана и надам се да ће у овој малој варошици фармацеутска заштита бити сада доступнија, да су услови и амбијент бољи и пријемчивији грађанима. Понуда и асортиман су у служби грађана и наши корисници, као и медији препознали су Апотекарску установу „Пожаревац“ као партнера и доброг саговорника за многе теме које се тичу здравља, истакла је директорка.

Саша Петровић, Зоран Костић, Татјана Чинч, Предраг Тасић и Дејан Станојевић

Она се овом приликом захвалила локалној самоуправи на свесрдној сарадњи приликом реализације овог пројекта, као и свим сарадницима на изузетном ангажовању и ентузијазму приликом реновирања простора у којем је смештена апотека.

-Срећна нам нова енергија, нови почетак, останимо као и до сада увек отворени, увек савремени, закључила је Татјана Чинч.

                                                       ВЕЛИКИ ЗНАЧАЈ ЗА ЗДРАВЉЕ ГРАЂАНА

Помоћник председника Општине Жабари Предраг Тасић указао је на значај још једне државне апотеке на овом подручју и додао:

-Ово је врло велики догађај не само за Александровац, већ и за целу нашу општину, тим пре што се ради о установи која је у функцији заштите здравља и побољшања  квалитета живота наших становника. Нажалост, наша популација је све старија и реализација оваквих идеја је од изузетног значаја и локална самоуправа ће у будућности сарађивати и афирмисати рад ове установе, јер је то у интересу свих наших грађана, поручио је Тасић.

У новом простору

Корисницима државне апотеке у Александровцу је доступан најшири асортиман, како лекова, тако и нелека. Апотекарска установа асортиман прилагођава амбијенту и тржишту и у мањим срединама има врло шаролику палету производа. Такође, доступни су  и лекови који се издају на рецепт, медицинска средства…, тако да се труде да испуне све потребе корисника.

На отварању нове апотеке окупили су се представници локалне самоуправе, чланови Управног одбора и запослени у Апотекарској установи „Пожаревац“, представници домова здравља и бројни пријатељи ове установе.

Запослени у Апотекарској установи „Пожаревац“

 

                                                                                                Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content