Компанија “Арива Литас” обавештава грађане Пожаревца да ће од 8. марта бити усвојен нови ценовник, који укључује попуст од 50 одсто за превоз ученика основних и средњих школа Града Пожаревца до окончања поступка јавне набавке за избор новог превозника.

Више информација, грађани могу добити бесплатним позивањем Инфо центра компаније “Арива” 0800 101 012.

Иначе, ова компанија је у периоду од 1. до 5. марта, након престанка важења Уговора са Градом Пожаревцем, превозила ученике основних и средњих школа бесплатно. Након тога, од 6. до 8. марта, превозила је све путнике, укључујући и ученике по важећем ценовнику.

Поводом тога у Ариви Литас истичу да се, сходно Закону о основама система образовања и васпитања, средства за превоз ученика обезбеђују из буџета јединице локалне самоуправе, тј. обавеза је Града да обезбеди бесплатан превоз за ову категорију путника. У овом случају, Град Пожаревац није на време испланирао рок за спровођење јавне набавке, због чега је услуга превоза ученика на овај начин доведена у питање, и додају:

– Kада је престао да важи Уговор о обављању превоза аутобуског превоза ученика основних и средњих школа на територији Града Пожаревца (28. фебруара 2019. године), законски је престала да важи обавеза компаније “Арива Литас” да превози ученике по основу издатих месечних карата. О одлуци компаније да ипак настави да обавља услугу превоза у градском и приградском саобраћају на комерцијалној основи, Градска управа је обавештена 1. марта 2019. године писаним путем, а та обавештења истакнута су и на огласној табли аутобуске станице “Арива Литас” у Пожаревцу истог дана.

– На основу наведеног, компанија демантује изјаву градоначелника Пожаревца да је било ко од запослених у Пословној јединици Пожаревац, односно возача, у било ком тренутку, онемогућио услуге превоза деце у аутобусима ове компаније. “Арива” у Пожаревцу послује већ 73 године, водећи рачуна о безбедности и врхунском квалитету превоза свих њених путника, што ће наставити да чини и убудуће. У циљу проналажења алтернативних решења, која ће узети у обзир интересе и потребе грађана, компанија “Арива Литас” је отворена за дијалог и даље договоре како би се то реализовало.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content