Међународно првенство Србије у планинском бициклизму на стази „Буковик“ код Берања, одржано је у недељу, 31. марта. У организацији Спортског савеза Града Пожаревца,  Србија епик-а, БК  „Нови Сад“, а под покровитељством Града Пожаревца и уз подршку Компаније „Бамби“  вожена је трка која представља квалификациони турнир за одлазак на Олимпијске игре у Паризу ове године.

На дужини стазе од 3,7 километара надметало се  120 такмичара из 10 земаља,  који су се такмичили у петнаест узрасних категорија. 

Заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић поздравио је присутне госте из многих српских градова, али и иностранства и пожелео такмичарима срећу.   

-Након веома успешног првог издања “Србија епик” серије прошле године, када се наш Пожаревац уписао на светску мапу планинског бициклизма, ове године организација је отишла корак даље. Присуствујемо трци прве категорије, а осмеси на људима говоре да радимо праву ствар. Град Пожаревац ће и у наредном периоду подржати овакве манифестације, рекао је Мијатовић.

Члан градског већа задужен за спорт Милан Јовић званично је отворио такмичење и истакао да већ сада ова стаза постаје мултифункционална. 

– Ми се из године у годину трудимо да уложимо одрђена средства и надограђујемо ову стазу. Захвалио бих се људима из Мото клуба „Ватрени“ и Спортском савезу Града Пожаревца који је укључен у организацију свих спортских дешавања у нашем граду. Видимо се и следеће године, поручио је Јовић. 

Испред Мото клуба „Ватрени“ Владимир Ловре, захвалио се на указаном поверењу организаторима манифестацију и истакао да је ова стаза једна од шест лиценцираних у Србији. 

БАМБИ СТАЗА ЗДРАВЉА

У години када српски бициклисти прослављају 140 година бициклизма у Србији, специјална посластица за све љубитеље спорта била је „Бамби стаза здравља“ која је обележена и трасирана у парку природе Буковик. 

Испред Компаније „Бамби“ Андреа Стаменковић истакла је да се компанија ни у једним тренутку  није двоумила да ли ће подржати ову иницијативу, јер су то вредности које “Бамби” негује. 

-Поред тога што смо актуелизовали ову прелепу природу, такође смо подржали и спорт, промовисали бициклизам. Оно што је нама најважније јесте оно што ће остати после овог дана, те желимо да се ова стаза користи и у будућности. Ово ће бити дивно излетиште, рекла је Стаменковић. 

И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content