У атару села Берање, на мото стази „МХ парк Буковик“, у недељу, 9. октобра биће одржана мото крос трка „Награда Пожаревца 2022“, која се бодује за национални шампионат у оквиру Мото савеза Србије.

Од заступника Мото клуба „Ватрени“ Милице Боркановић сазнајемо да су у суботу, 8. октобра на програму квалификациони тренинзи у времену од 10 до 17 часова. У недељу, 9. октобра трке се возе од 11 до 17 часова, а додела награда предвиђена је за 18 часова.

-Трке се возе у 9 класа у јуниорској и сениорској конкуренцији, а очекује се учешће 80 мотоциклиста из земље и иностранства. Стаза је израђена по свим светским стандардима, дужине 1.540 метара, са 23 кривине, 10 праваца и 20 скокова и важи за једну од атрактивнијих мото крос стаза у Србији, истакла је Милица Боркановић.

Потпредседник Мото клуба „Ватрени“ Владимир Ловре захвалио се Граду Пожаревцу и Туристичкој организацији захваљујући чијој подршци за само три године стаза у Берању је од пионирског подухвата прерасла у  једну од бољих у Србији.

-Позивамо Пожаревљане и мештане околних места да дођу и бодре Мото клуб „Ватрени“ којег ће на стази Буковик у различитим класама представљати Саша Боркановић, Андрија Мирковић, Марко Бонеси, Константин Ђорђевић, Кристијан Стојковић и Никола Живановић, рекао је Ловре.

                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content