У одељењу Народне библиотеке “Илија М. Петровић” Пожаревац у Костолцу,  гостовала је новинарка, књижевница и блогерка – Јелица Грегановић. Овом приликом Представљена је збирка прича „Зовем се мама“, књига о деци и родитељству, коју је објавила издавачка кућа „Лагуна“. Као својеврсни хумористички родитељски приручник, књига је пуна анегдота и тренутака из којих може свако да се препозна у разноразним свакодневним ситуацијама у сопственим породицама.

                      Истом приликом, премијерно је представљена и њена нова књига „ Зовем се мама 2“. Вече је протекло уз разговор о њеним књигама, о родитељству и одрастању деце, о васпитању, о кућним љубимцима, о блогерима, садашњој ситуацији на књижевној сцени, њеном раду на телевизији и пријатељству са новинарком Горицом Нешовић.

               Детаљ са књижевне вечери у Костолцу

                  Јелица Грегановић, најчитанија је српска блогерка и тренутно важи за нашу најдуховитију књижевницу. Удата је, има троје деце и променљиви број кућних љубимаца. Самокритична, духовита на свој рачун, за јунаке својих прича узела је своје најмилије и сви они живе под претњом: “Ко не буде добар, завршиће у књизи!” Новинарством се бави од 1984. године, један је од оснивача Радија Б92 а објављивала је и објављује  за Б 92, Време, НИН, Студио Б, Економист, Банкар, Родитељ и Дете, Elle, Шумадија Press, Политикин Забавник… До сада је написала осам збирки кратких, хумористичких прича: Причи никад краја, Само да ти кажем, Од речи до речи, Испод седмог неба, Љубав и друге ситнице, Осмех за сваки дан, Зовем се Мама и Зовем се Мама 2. Илустрације за њене књиге радио је наш познати илустратор Добросав Боб Живковић.

                Књижевно вече Јелице Грегановић организовали су  Културно-спортски центар Костолац и костолачко Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content